Мария Спирова:Луганск гори. Донетск гори.

Луганск гори.
Донетск гори.
Горят житни силози с тонове зърно.
Нападната от Путин, Украйна не успя да изнесе готови 20 МИЛИОНА тона жито. Задава се жътва, която няма как да се осъществи в разгара на все по-озлобена война.

Преди Русия да нападне Украйна, Украйна беше сред най-крупните приносители към Световната програма по прехраната на ООН – житните й доставки бяха достатъчни да изхранят 400 милиона души.

Тази година, бедстващи хора на другия край на света ще платят с мъчителна смърт – смърт от глад – за тираничната фиксация на Путин по пренаписването на миналото. Когато броим жертвите на тази война, ще трябва да броим и тях. Другите невинни.

Живеем в свят, в който войната е глобална катастрофа. Във война са не просто враждуващите страни. Във война сме всички, но някои от нас имат възможност да се изолират от този факт. Други – не.

Тук и сега не говорим само за нечие национално умопомрачение, нито само за отровата на едноличната власт, извратила не едно и две нищожества с мания за величие в историята. Говорим за крехкостта на човешкия вид. За уязвимостта на човечеството пред собствените му зверски инстинкти. Друг враг освен себе си нямаме, но този враг е непобедимо страшен.

1 thought on “Мария Спирова:Луганск гори. Донетск гори.

  1. Не можах да намеря в Интернет новина за изгорели зърнохранилища в Украйна.
    Може ли авторът да даде някаква информация за твърдението си, за да не си мислят читателите, че най-нагло лъже?

Leave a Reply

Your email address will not be published.