Тодор Беленски:Македонският въпрос стана въпрос с политическа употреба.

Пореден ден отразяване на политически измекяри. Искали свикване на консултативен съвет по македонския въпрос. И за чий? За поредната политическа употреба. Един консенсусен въпрос да има в българското общество и баш него ще дъвчете. Единствената причина още да се занимавам с това е нуждата ми от набиране на психическа устойчивост и разбирането ми за живота като отговорност и задача за решаване!

Когато спра с тая професия ще се преродя. Истинско усилие на волята е да пиша и говоря за хора, които разглеждат посещението си при висши духовници като политически пиар, също както и българската болка с измислената нация.

Когато затворя очи усещам морския бриз в ноздрите си, чувам воя на вятъра в Балкана и ромона на планинските ручейчета. Тежестта на града, лицемерието на тълпите, зловонния дъх на застояли пари са направо задушаващи.

Ако не възприемах работата си като отговорност бих хванал някъде надалече под слънчеви лъчи или брулещ ввтър, но далеч от каменния град. С хиляди души разбити, както прекрасно го обрисува Смирненски…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *