Ден 70 от войната в Украйна: Нови ракетни удари поразиха жп линии и електроцентрали. Убити са 21 цивилни

Ракетни удари тази нощ на много локации в Украйна, включително по Одеса, по западния град Лвов и по граничещата с Унгария Закарпатска област.

Голяма част от целите са свързани с транспортната инфраструктура – основно жп линии, през която е пренасяна военна техника, изпратена от Запада. Поразени са и електроцентрали и помпени станции. Част от Лвов, например, в момента е без ток и вода.

Украинските власти съобщават, че руските сили са започнали финален щурм срещу металургичния комплекс „Азовстал“, включвайки в атаките и танкове и пехота – досега обстрелът идваше от въздуха. Стотици продължават да са блокирани там.

Снощи в Запорожие пристигнаха 150 души, които по-рано бяха евакуирани от Мариупол. Не е ясно дали оттам ще има нов хуманитарен коридор, а в завода се смята, че остават още близо 200 цивилни.

Украинските власти съобщават за 21 убити при атаките вчера в района на Донецк. Повечето загинали са се намирали в Коксовия завод в град Авдеевка.

В телефонен разговор снощи френският президент Еманюел Макрон е помолил руския си колега Владимир Путин да позволи ново спиране на огъня с цел евакуация на пристанищния град.

източник:frognews.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *