Експлозия във Франция, има загинали

Френският вътрешен министър съобщи за най-малко седем загинали при експлозия и пожар в Югозападна Франция и пътува към мястото, предава Нова телевизия, цитирайки Ройтерс. 

Новороденото бебе е едно от двете деца, загинали в  инцидента, според съобщения на местните медии, пише SkyNews.

An investigation has been launched into the cause of the blast https://t.co/kCx7KDOMIF— The Local France (@TheLocalFrance) February 14, 2022

Експлозията е станала около 1.30 ч. тази сутрин в сграда в малкия град Сен Лоран дьо ла Саланк, в югозападния департамент на Пиренеи Ориентал, близо до Перпинян, пише The Local FR. 

Взривът бил последван от пожар, който се разпространил в съседни сгради, общо 25 души са евакуирани.

Според местната радиостанция France Bleu експлозията е станала на приземния етаж на сградата, в магазин за хранителни стоки и сандвичи в града. В близост до засегнатата сграда са открити газови бутилки, но все още не е ясно дали те са причината или просто са утежнили взрива.

Министърът на вътрешните работи Жералд Дарманин прекъсва пътуването си до Монпелие, за да отиде на местопроизшествието.

„Давам пълната си подкрепа на мобилизираните държавни служби и на жителите. Моите мисли са с жертвите и техните семейства.”

Мъж на около 30-годишна възраст е е откаран в болница в критично състояние, след като скочил от прозорец на втория етаж, за да избяга от огъня.

източник;novini.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *