Илиян Василев:Джокович е с отнета виза.

Джокович е с отнета виза. Както прогнозирах политиците винаги вземат връх на правото/съда.
Аргументите на министъра са “здравни и добрия обществен ред”. За здравните е абсурдно, защото дали човек представлява опасност или не се доказва с тестове, не с ваксини. Ваксините не правят хората по-малко заразоносители.
А обществения ред е просто признание за кашата, която забъркаха и като няма друг начин има “ред”, “орднунг”, “правила”.
Макар че, ще има обжалване, целият този цирк идва в повече.
Вероятно забраната на Джокович ще бъде за 3 години, но не вярвам политиците да надделеят отвъд конкретния повод. Ще изглеждат отмъстителни и глупави.
В мрежите ще тръгне люта битка, информационна, за надмощие на мнения и в нея участниците ще компенсират недостига на удовлетворение и смисъл в деня си, изпълнен с минал и бъдещ страх, но най-вече несигурност, със словесни стрели и копия срещу “врага”.
Джокович ще си остане Джокович, коментиращи го ще останат публика.
Сцените на брутално полицейско насилие от Австралия срещу неваксинирани шокираха света. Но това не пречи на “демократи” и “либерали” тайничко да се надяват че същото може да се случи и у дома – какъв кеф да видиш полицай с палка да бие съседа, който бил против общата вяра.
Не се чудете как се е родил Хитлер. След като много хора са превърнали от мислещи човеци в тълпа. Поговерете, убедете, със сила нищо не става. Нищо.
Поканили Джокович, дали му виза. Всичко това можеше да бъде избягнато – като не му дадат виза и съгалсуват поканата.
Който и да спечели АО винаги ще се знае че го е направил “служебно”.
Нали разбирате разликата между задължителната ваксинация каквато има в Русия и други автократични режими и зеления сертификат. Мисля че с времето ще намираме все повече аргументи да одобряваме подхода на правителството ни – да убеждава, но да не налага и да не прибягва до локдаун.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *