Цонев: Цацаров е жертва на Прокопиев, готвят Дянков за шеф на БНБ

За мен Сотир Цацаров е блестящ юрист и много интелигентен човек. Той е поредната жертва на олигарха Иво Прокопиев в борбата му да превземе съдебната система. Сотир Цацаров запорира имущество на Прокопиев. Досега не съм видял никой в обществото да пита как едно момче от комунистическо семейство има 280 млн. лв. Сотир Цацаров е жертва в тази битка. Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев в студиото на сутрешния блок на NOVA.

Той смята, че Прокуратурата не е била благосклонна към ДПС, защото Делян Пеевски има множество проверки: “За сметка на това Прокуратурата е благосклонна към Прокопиев. Съдиха го, но съдът на приятеля му Лозан Панов го оправда”.

Цонев отрече Цацаров да е бил приятел на ДПС: “На комисии само съм го виждал. Тъжно ще е, ако съдебната система губи такъв юрист като Цацаров”.

По темата с работата на КПКОНПИ и акцията срещу кметове коментира: “Впечатлението ми е, че навсякъде, където има конфликт на интереси, КПКОНПИ повдига обвинение”.

Относно разделянето на КПКОНПИ каза: “Ще подкрепим всички антикокрупционни мерки. В този случай обаче не става за антикорупционно законодателство, а за защита на олигарха Прокопиев”.

Според него връзката между ПП и Прокопиев е силна. Като аргумент в тази посока посочи освобождаването на Пламен Георгиев като консул във Валенсия.

“Съдебната система може да е с Гешев или без Гешев. Нашите европейски партньори искат промени в две посоки: Прокуратурата да стане отчетна и главния прокурор да може да стане разследван независимо. ДПС работи за промени в съгласие с исканията на нашите европейски партньори, заяви Цонев. Той беше категоричен, че в европейските препоръки не фигурират имена.

Парламентаристът обяви плановете на ДПС: “ДПС е подготвило пакет за законопроекти, с които ще затворим врати за корупция – да се махнат инхаус процедурите, да се махнат отворените вратички за рекет към бизнеса. В рамките а един, два месеца ние внасяме тези закони”.

Той разкри, че Симеон Дянков е готвен за шеф на БНБ.

По темата с готвеното покушение срещу журналиста Атанас Чобанов каза: “Неприкосновеността на журналиста в европейска България трябва да е неприкосновена. Въпросният журналист е клеветил ДПС, но това няма значение. Аз лично смятам, че политик да съди журналист е проява на лош вкус. Ще питаме американското посолство за опита за покушение, защото е петно върху България да има заплахи срещу журналисти”.

Относно проблемите на Делян Пеевски по закона “Магнитски” заяви: “Г-н Пеевски мина през съда на народния вот”.

Според него добавките за пенсионерите трябва да продължат докато трае ковид кризата: “Когато се успокои инфлационната спирала, тогава ще се вземат дългосрочни мерки”. Цонев беше категоричен, че ще има кворум в парламента.

източник:novini.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *