Тази морална победа на Джокович е за всички нормални хора.

Новак Джокович: Всеки човек трябва да има право на избор.
„Свободата на избор е от съществено значение за всеки, независимо дали става въпрос за мен или някой друг“, каза 34-годишният тенисист пред репортери .
„Всъщност няма значение дали става въпрос за ф@ксинация или нещо друго в живота. Трябва да имате свободата да избирате, да решавате какво искате да правите. В този конкретен случай, какво искате да поставите в тялото си“, каза още Джокович.
„Винаги съм бил привърженик на това и винаги съм бил привърженик на свободата на избора и винаги ще подкрепям това, защото свободата е от съществено значение за щастлив и проспериращ живот“, добави Джокович, който има 20 титли от Големия шлем, включително рекордните девет на Откритото първенство на Австралия.
Искаха да го унижат, да го накарат да се “витаминизира” против волята си, за да може така да „спечелят голяма политическа победа” – да покажат нагледно с Джокович, че всеки трябва да се подчинява и да свежда глава пред управляващия глобалистки режим – дори най-успешните, популярни и богати.
И така тотално да смачкат волята за съпротива на обикновените хорица. Новак Джокович е един от най-добре подготвените във физически аспект тенисисти, като нееднократно е демонстрирал завидна гъвкавост по време на своите двубои.
Сърбинът сподели, че той, съпругата му и двете му деца се събуждат всяка сутрин преди изгрев, за да се гушкат и да пеят заедно, след което практикуват групова йога.
Новак Джокович е добре известен с това , че първоначалното му изкачване към световния връх съвпадна с началото на спазването от негова страна на строга йога практика и нова безглутенова диета.Две неща , които практикува и до днес .
,,Аз практикувам [медитация и йога] от необходимостта си да бъда в оптимално състояние на ума и спокойствието, а в същото време и на щастие и радост.
Всеки има своите начини да достигне до това състояние на съзнанието, където си в добро настроение и чувстваш любов към себе си, към хората около теб, към планетата. Така се опитвам да се придържам към този подход и начин на мислене в живота.” споделя той.
Ноле можеше спокойно да си изкара фалшив сертификат за “витаминизация”. Всеки лекар в Сърбия (и почти всеки лекар на Балканите) с удоволствие би бил на Ноле обикновен медицински разтвор (за пред камерите), след което би му подписал сертификат за взети порции.
Това би устроило идеално и МКЗ-талибаните: тях не ги интересува дали е реално “витаминизиран” или не, интересува ги да покаже подчинение пред тях в очите на публичното мнение. Тях ги интересуваше да има заглавия в медиите: „Джокович клекна и се витаминизира”.
Такова фалшиво “витаминизиране” щеше да е на пръв поглед идеална „сделка” и за двете страни. Джокович реално не си взима никакви порции “витамини”, а МКЗ-талибаните да го използват като пример за подчинение и свеждане на глава пред управляващата класа (какъвто е основният смисъл на тези сертификати).
Обаче Ноле до последно си държа на принципите. Не е въпросът в кирливия сертификат – той може да си купи хиляда сертификата за “витаминизация” и никога няма да разберат дали наистина е “витаминизиран”.
Въпросът е в това, че не могат да го шантажират и да го карат да прави неща против волята си.
Ноле показа нагледно защо едно обикновено момче от Балканите от обикновено семейство от средната класа стана най-великият спортист в елитарен спорт, доминиран от богаташки синчета от богаташки държави.
Показа и какъв е източникът на тази негова несломима воля, непримиримост и фанатична вяра в себе си.
Тази вяра не пада от небето, тя е следствие на реалните му дела – просто той никога и за нищо на света не предава себе си и принципите си.
Тази морална победа на Джокович е за всички нормални хора – показа нагледно на всеки обикновен и „малък” човек как никога не трябва да се свежда глава.
И показа всъщност колко е крехък този иначе изглеждащ „всесилен” либерастко-глобалистки режим. Крепи се изцяло на страха, подчинението и конформизма на хората.“

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*