Бащи, учете ги тези момчета да обичат момичетата.

Бащи, учете ги тези момчета. Учете ги да обичат. Учете ги, че щом харесваш едно момиче, ще ѝ носиш раницата, ще ѝ подаряваш цветя, ще я защитаваш, ще се държиш мило, ще ѝ казваш, че е най-красивото момиче на света… Няма да я скубеш, буташ, да ѝ се подиграваш, да ѝ лепиш дъвки в косата, да я спъваш. Няма да я унижаваш. Не ги Учете на страх от отхвърляне тея момчета бе, бащи! Не ги учете да са слаби, зависими и агресивни. Мъжът не е животно, което убива, разкъсва и дебне от засада. И единственото, което показва със заучената агресия и властно поведение към жената е слабост и ужасяващ страх от отхвърляне. Учете ги тея момчета да обичат бе, бащи! Без страх. С личен пример ги учете.

Майки, учете ги тези момичета! Да бъдат обичани ги учете. Учете ги да различават любов от обсебване. Учете ги, че ако едно момче ги харесва, няма да ги скубе, бута, плюе, унижава. Учете ги, че първият показател за любов е уважението! Най-важният! Без него не може. Не зачиташ ли личността на другия, ти не обичаш, ти показваш неотработени травми от детството, наказваш майка си, баща си, себе си. Но не обичаш!
Майки, учете ги тези момичета. Учете ги да си тръгват, когато ги боли. Учете ги, че любовта не е болка, не е наказание, не е шамар, не е обида, не е ревност. Учете ги да бъдат обичани. Чрез личен пример ги учете.
Децата не слушат. Децата гледат!
Най-боли от ненаучени навреме уроци. Те най-тежат. Те разрушават, унижават, убиват.
Учете ги тези деца. Учете ги. За да не бъдете съучастници някой ден в тяхно убийство или в тяхната смърт!

Е. Бойчева

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *