Корнелия Нинова:Продължаваме промяната не е идеологическа партия.

Корнелия Нинова бе гост в сутрешния блок на БНТ. Ето какво каза тя:

В осемнадесетте работни групи уточнихме общите въпроси, но има още въпроси, за уточняване. Чака ни поне още седмица работа. Повече от 50% е сигурно, че ще има власт. Длъжни сме да опитаме да намерим общите неща. Имаме обща цел в две посоки: работещо правителство да поведе държавата през кризите и да се разруши сегашния модел на управление.

Има няколко дискусионни въпроса: първо искаме безплатни лекарства за деца до 14 години; помощ за млади семейства с деца; за работещите хора се прие увеличаване на минималната работна заплата ; увеличение на обезщетение за безработица; субсидии за земеделците; болниците да не са търговски дружества; да се направи пълен преглед на учебниците и да се отрази реалната история на България и да не се изключват българските класици.

Не сме обсъждали кои министерства да бъдат за БСП. Логично е спечелилата партия да си е излъчила премиер.

Факт е, че ние предложихме Радев за президент.

Това с новата левица ми е малко странно. Не виждам да са новата левица чисто като политики, може би има време пред тях да се избистрят като идеология. А и те не са идеологическа партия. Важна е идеологията. Ляво и дясно има и трябва да има. Системните партии са важни за България.

Нормално е две партии, които преговарят за правителство да се срещат, дори през нощите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *