Слави Василев:Продължаваме Промяната ще сложат своеобразен край на българския преход.

За първи път БНТ ми дава трибуна самостоятелно да анализирам процеси, а не да споря с друг “колега”, в резултат на което стойността на участието е многократно по-голяма. Вижте разликата сами.

В тази връзка прогнозата ми, че пътят, по който ще тръгне България – в резултат на генерационната смяна на политическия елит, която се осъществява в момента – ще бъде съвършено различен. Това започва да се показва по време на случващите се в момента преговори за кабинет и приоритети на бъдещото управление. Подобно прозрачно политическо явление не се е случвало от преговорите на Крълата маса през 1990г.

Това ме кара да повторя (казах го първо в БНР – Българско национално радио), че Продължаваме Промяната ще сложат своеобразен край на българския преход.

Ще продължа да наблюдавам изкъсо случващото се. Надявам се, че коалицията няма да се разпадне в последния момент, в резултат на политически егоизъм. Има една партия, участваща в преговорите, която го владее до съвършенство. За справка, вижте преговорите в направление “енергетика”. Въпреки това, аз съм оптимист, че Кирил Петков и Асен Василев – последният показва завидна способност да комуникира на експертно ниво в прагматичен порядък- ще се справят.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *