Трайчо Трайков:С енергетиката се справяме.

Днес участвах в разговорите за съставяне на коалиционно правителство от името на ДБ (ДСБ) на тема енергетика. Благодаря за доверието. За последен път бях в подобна ситуация преди почти точно седем години, на преговорите с ГЕРБ. Тогава всичко приключи с това, че в края на първия ден ФБ профилът на ББ ме наруга, а от ръководството на тогавашната дясна коалиция ме помолиха да не ходя повече, за да не го дразня.

Днешните разговори продължиха повече от 5 часа и след края им с известно учудване видях, че според част от медиите ДБ е против строителството на седми блок в АЕЦ Козлодуй. Неразбирането вероятно се е получило, защото настояхме необходимостта от всяка нова мощност да бъде обоснована от съответния анализ. Това ми се струва най-нормалното нещо на света и всъщност окончателната формулировка, възприета от всички на масата беше именно в този смисъл.

Иначе като цяло дискусията беше всеобхватна и по мое скромно мнение – стойностна (пълно видео е налично в мрежата). С доста голяма увереност бих могъл да кажа, че в квадратчето енергетика – една от най-сложните теми – вече има отметка. От това, което виждам, в другите три работни групи от днес – правосъдие, транспорт и икономика – настроението е в същата гама.

Трайчо Трайков

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *