Илиян Василев:Позицията на Радев по темата Русия, корупция, модела както и заплаха за сигурността е критично дебалансирана.

Ще гласувам за Радев, но цялата му позиция по темата Русия, корупция, модела както и заплаха за сигурността е критично дебалансирана. Абсолютно повтаря позицията на Борисов за лодките и платхоноходките, тотално пренебрегване на фактите за руската заплаха в Черно море.

Изобщо отсъства темата за руските учения по границите с Украйна, които накараха САЩ да предупреди че са готви за инвазия. Крим бил руски, анексията анексия., свършен факт. Трябвало диалог. Диалог ли потърси Русия преди да нападне Крим и да го анексира, диалог ли потърси преди да свръхмилитаризира полуостров и от там да заплашва всички черноморски държави.

Превъзходството на Русия в Черно море е тотално, като се съчетае с агресивна политика и намерения да атакува Украйна. Да представяш укрепването на отбранителните способности в рамките на НАТО, като ненужно и да се вменява че алтернтивата е диалог с Русия – какъв точно диалог си представя – Путин диктува, свършени факти и ние се съгласяваме. Действително Русия за Радев е опасно слаба тема.

Самата тема корупция е невъзможно да се отдели от Русия, нито модела на управление. Тези шкафчета, пари и т.н. са дошли и от Русия. Приказките за Марица Изток – са виртуална реалност – зелен водород и други абсурдни идеи. Нямат идея за бизнес план, за сметки, разчети. Просто политически заявление без никаква практическа стойност.Ще гласувам за него, подкрепям и Петков, но на принципа “доверявай, но проверявай” критикувай и най-вече защото е избор между него и Герджиков, който отразява Борисов и Пеевски – които не се различават особено по темата Русия.

Препоръчвам и на вас здравословния скепсис, будния и критичен поглед. За да не стане така, че докато отрицаваме Борисов и Пеевски, някой друг не по-малко зло, се е настанил на техните места.

Илиян Василев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *