Даниела Горчева:Асен Василев ми направи силно впечатление, защото ми даде надежда, че най-после в България имаме и умни, и знаещи, и почтени политици.

Майка ми нон стоп гледа предаванията за политика по българските телевизии и покрай нея вчера се заслушах в това, което каза Асен Василев пред Цветанка Ризова. Нямах време за цялото интервю, но Асен ми направи силно впечатление, защото спокойно, логично и аналитично каза няколко важни неща, с което ми даде надежда, че най-после в България имаме и умни, и знаещи, и почтени политици, едно ново поколение, които не са обвързани с мутри с криминални прояви или с комунистическата номенклатура, а са хора образовани, знаещи, можещи, за които моралът не е бошлав работа, нито интересите на България.
Днес гледам положителни отзиви в нидерландските медии за Кирил Петков и Асен Василев. И то в авторитетния Фолкскрант. Отдавна не се беше случвало, имах усещането, че след 2004 някъде Европа все повече се отчайваше от България и направо вече бе вдигнала ръце от нас. То не бяха “запалки”, то не бяха “куйович, уйович, муйович”, то не бяха мутри, то не бе бабаитлък, чалга и простотия. Ами хайде най-сетне да започнем да се връщаме към нормалността, а ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *