ГЕРБ ще го има, докато ние позволяваме да го има.

Danail Nedkov: 👏👏👏

Това го пиша, в случай че сте си направили или смятате да си направите някакви планове за неделя, които не включват това да гласувате на балотажа.

Предвид политическата ситуация в България от април месец досега, вчерашните президентски избори бяха по-ключови от парламентарните за това ГЕРБ да остане естествено изолирана до разпадането си. Също така, президентските избори бяха невъзможни за спечелване от ГЕРБ. Поне до вчера. При балотаж вече ситуацията е друга.

Ако не сте се замисляли защо ДПС така случайно реши да издигне свой кандидат за първи път – отговорът е защото сега изглежда доста по-нормално да кажат, че ще подкрепят Герджиков на балотаж пред избирателите им, за да им дадат ясен знак, че трябва отново да се излезе и да се гласува с пълна сила.

50 на 23 процента изглежда като смазваща преднина, която да накара избирателите да си кажат, че Радев ще бие и без техния вот. Ако 1 на всеки 4 човека си каже, че Радев ще размаже на втори тур Герджиков, а цялото ДПС се влее в с пълна сила в ГЕРБ (което ще стане), то 50 на 23 лесно може да заприлича на 50 на 50 (дори и вотът на останалите кандидати да бъде пръснат повече към Радев, което се очаква).

На изборите през април ГЕРБ имаше 26% при избирателна активност над 50%. Ако Герджиков спечели президентските избори, ГЕРБ ще организират следващите предсрочни, а ако ГЕРБ реши да предизвика предсрочни избори, това ще се случи, защото още са силни.

Нови предсрочни избори ще бъдат с избирателна активност по-срамна и от вчерашната (под 40% изглежда), и така онези 26% на ГЕРБ от април на такава жалка избирателна активност ще се превърнат в над 30%.

ГЕРБ ще го има, докато ние позволяваме да го има. Така че, неделя отсрамете активността от вчера и задължително отидете да поставите началото на края на ОПГ-то.

Данаил Недков

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *