Ивайло Мирчев: Над 2 млрд. лв. е надценката на магистрала „Хемус“

Над 2 милиарда лева повече от реалното струва изграждането на магистрала „Хемус“, обяви Ивайло Мирчев от „Демократична България“ в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“. С тези пари можеше да се построи магистрала „Черно море“ или връзката между Русе и Велико Търново.

„Всички искаме да стане магистрала “Хемус”, но трябва да стане качествено, без да се краде, защото по наши изчисления над 2 млрд. лв. е надценката за цялата магистрала “Хемус”. Това е абсолютно нелепо. Не може да си позволяваме това фалшиво управление на Борисов да продължава да съществува“, заяви той.

Според дори лотове 1, 2 и 3 на магистралата са строени без разрешително. „Бойко Борисов се хвали как напредват с работата, а всъщност не е имало дори разрешение за строеж.  Освен риск за живота на строителите, което въобще не трябва да подценяваме, това означава огромна кражба“, добави той.

Ивайло Мирчев потвърди констатацията си от обиколките с Христо Иванов във Великотърновско, че цената на купения вот от ДПС е стигнала 200 лв. По негови оценки в риск от купуване са 12 хиляди гласа.

„Унижение е  точно във Велико Търново да има депутат от ДПС и по този начин – с покупка на гласове. Направихме инициативата “Нито глас за Пеевски!”, за да събудим търновци“, каза той.

„Бизнес кръговете около ДПС практически владеят голяма част от бизнеса в област Велико Търново и това изключително много затруднява и работата на полицията“, добави Мирчев.

Ивайло Мирчев потвърди, че за „Демократична Българи“ остават основна цел да се държат ГЕРБ и ДПС извън властта, а червена линия е подкрепа за правителство с мандат на БСП.

Демократична България“ показа изключително последователно поведение и на изборите през април и юли. Ако искахме да се сглобяваме с БСП, досега можехме да го направим два пъти. Не го направихме, защото това са нашите убеждения, това са нашите принципи и това обещахме на хората, когато ги молихме за тяхната подкрепа“, каза той.

„Гарантът ГЕРБ и ДПС да бъдат държани далеч от властта е подкрепата за „Демократична България“. Точно затова в момента е важно да бъдем подкрепени на тези избори. Подобно последователно поведение, без да звучи въобще претенциозно, не сме виждали доста отдавна в българската политика“, каза той.

източник:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *