Тодор Беленски:Изследвани ли са в акредитирани български лаборатории одобрените в България ваксини срещу въпросния вирус?

Добър вечер, приятели млади, добър вечер, другари! Попитах ИАЛ (Изпълнителната агенция по лекарствата) некое и друго въпросче. Най-интересното лично за мен беше следното

“Изследвани ли са в акредитирани български лаборатории одобрените в България ваксини срещу въпросния вирус? Какво точно съдържат те и имат ли токсични съставки?”

Отговорът ми беше предварително ясен, но бях длъжен да го задам. Ей това ми е сериозен дерт по отношение на ЕС. Някой някъде е изследвал нещо и ние си го признаваме. Вече е ясно по какъв начин са съставяни договорите с компаниите производители и приемането на доверие на такива неща хич не ми харесва.

Още по-интересно нещо, с което се занимавах днес беше една статия за ремдесивира и негово сравнение с тамифлу-то. Сиреч спорно ефективни, но доста скъпи медикаменти, солидно пробутвани от фармакомпаниите и правителствата.

Оставям връзки по-долу да си прочетете подробно. И понеже съм сигурен. че част от вас ми се чудят на акъла защо се занимавам с подобни неща искам да напомня една хубава мисъл на Джон Кенеди.

Смелостта е смесица от триумф и трагедия. И човек прави каквото трябва, въпреки последствията, въпреки спънките, опасностите и напрежението. И това е в основата на всяка добродетел!

Тодор Беленски, фейсбук

https://www.actualno.com/healthy/ot-ial-priznaha-vaksinite-sreshtu-koronavirusa-ne-sa-izsledvani-v-bylgarski-laboratorii-news_1666265.html
https://www.actualno.com/analysis/renomirano-medicinsko-izdanie-sravni-remdesivir-s-tamiflu-slabo-dokazani-i-finansirani-ot-farmaindustrijata-news_1666400.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *