Любомир Стефанов:Умерен скептик съм за съставянето на правителство.

Седмица преди вота 2 в 1 и трети за годината избори за 2021. Потърсихме мнението на политолога Любомир Стефанов. 

Умерен скептик съм за съставянето на правителство. Няма основна промяна, а само говорене за следващото управление”, заяви в интервю за Novini.bg Стефанов. 

Посланията на всички политически партии и формации се препокриват на 90%. 

Категорично отново ще видим пъстър парламент. Политическите представители ще трябва да сформират коалиционно правителство. Това не е поуката, а посланието на българските избиратели. Коалиционната култура на българските политици е критично ниска. 

ГЕРБ отново ще са победители, но нямат нужното мнозинство. ГЕРБ имат нужда да са в опозиция, за да еволюира. Малко опозиционно поведение ще се отрази здравословно, смята още политологът. 

Интригата е за втората политическа сила. Шансовете за съставяне на правителство са по-големи, ако “Продължаваме промяната” вземат второто място. 

Фундаментално е да има договаряне, а не предпоставяне.

Продължаваме промяната” ще имат гласоподаватели, които търсят надеждата. Ключово е да има подготвени кадри за министерствата и парламентарните комисии. 

Румен Радев може и хвърля ръкавицата към Бойко Борисов, но той много пъти заяви, че президентството не е целта му. Ако избирателната активност е висока на първи тур, то Радев ще победи още на 14 ноември. Ако имаме избирателна активност като през лятото ще се стигне до балотаж. 

източник:novini.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *