Срути се още един участък от магистрала “Хемус”, инспектиран от Борисов

Обществото трябва да знае, че в област Търговище около 600 метра от магистрала “Хемус” са се срутили. В момента тази насипна част от магистралата се изгребва от тежки машини. Това обяви служебният вицепремиер и служебен министър на вътрешните работи Бойко Рашков на брифинг, на който бяха направени разкрития за скандални злоупотреби, свързани с изграждането на магистралата.

Рашков отбеляза, че това е трасето, по което преди два месеца бившият премиер и лидер на на ГЕРБ Бойко Борисов мина с автомобил, за да критикува служебното правителство, че не пуска движението по готовата според него магистрала.

Преди време Борисов направи обичайна инспекция с рекламна цел на тази отсечка. Точно този участък, посетен от Борисов, сега се е срутил. Тази порочна процедура, която измисли правителството на Борисов – “ин хаус” строителство на магистрала води до пълна безотговорност. Пита се сега кой ще плати ремонта на строителство от на магистрала “Хемус” в тази отсечка, заяви Рашков.

Задайте въпроса на Борисов, не го щадете. Кой ще плати и коя е отговорната фирма, изграждала този участък? Няма ли пак да го плати българският данъкоплатец, тъй като той не знае кой изгражда магистралата. Строител “под прикритие” изгражда магистралата, не знаем кой е отговорен за качеството. Няма явен строител, който да е поел ангажименти за качеството. Това е правителството на Борисов. Целта очевидно е било тази схема. Като обществото трябва да си поставим въпросите кой създаде тази схема, която е равнозначна на “ин хаус” процедура. Очевидно основната цел е да изтекат бюджетните средства към определени фирми, коментира вътрешният министър.

източник:novini.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *