Илиян Василев:ГЕРБ залагат на страха от пандемията и издига в култ репликата “ще се мре яко”.

ГЕРБ залагат на страха от пандемията и издига в култ репликата “ще се мре яко” като антитеза на сегашния екип в Министерството на здравето. Уж прогноза, и “нали ви казахме”.


Нарекоха Радев българоубиец, а Кацаров едновременно фашист, защото налага мерки, а от друга, слаб министър, защото не ги взема. Истината е, че реалните факти на ръста в заболеваемост голяма част от които се предопределят от сезона /сега изместен напред/ се надграждат с паника и страх, които да произвеждат вот на подкрепа избирайки фалш сигурността на ГЕРБ и ДПС, пред по-човешкия подход на сегашното служебно правителство.
Знаете ли, че голяма част от хоспитализираните /по данни от една софийска топ болница до една трета/ са приети не толкова заради вируси и тест, а заради паник атаки, които се “лекуват” с присъствие в болница?


Възприемането на “ще се мре яко” като научна, още по-малко медицинска прогноза на лекар ?!? граничи с безумие, защото издава презрение към пациента и пряко води именно до паник атаки и негативен фон за реакцията му спрямо пандемията.
Ако питате мен това е и престъпление по НПК.
Колективният страх и паника по никакъв начин не решават, а задълбочават проблема. За това подкрепям Кацаров и екипа му – говорят нормално, човешки, не се карат, не ви казват че ще се мре яко, а правят задължителното.
Щабът на Борисов беше една огромна бутафория, пиар, който да му позволи да се скрие зад професорски титли и медицински кариери.


Медиите подгряват тази стратегическа линия на ГЕРБ като усилват паниката. И тази паника ще накара хората да се презапасяват, вижте опашките в супермаркетите, храна, изолация. Кой има изгода от това?
Плашат с ръст на цените, плащат със смърт, до кога? И медиите мълчат и с мълчанието си съучастват.


И за сведение – още не сме постигнали рекордите от 4700 души починали на седмица както беше при Борисов миналата есен и е вероятно да не ги стигнем, защото според прогнозите сме на плато, макар и високо.
Когато пиарът отстъпва за сметка на професионализма е така.

Илиян Василев, фейсбук

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *