Димитър Стоянов:Няма съмнение, че COVID е реалност, а Байдън разследва дали и коя лаборатория в Китай е изтървала\пуснала вируса.

Преди година все-още някой хора отчитаха, че има COVID-19. Други, които тиражираха хипотезата, че този вирус е ГМО, бяха обвинявани, че разпространяват конспиративни теории.


Днес няма съмнение, че COVID-19 е реалност, а администрацията на Байдън разследва дали и евентуално коя лаборатория в Китай, например в Ухан е изтървала/пуснала вируса. Само ще кажа, че преди пандемията Китай имаше нужда от пенсионна реформа, заради застаряващото население. Гледнат точка на официалните власти се променя.


Без да се впускам в теми, в които не съм експерт, ще кажа, че ваксините на Астра Зенека, Янсен и Спутник са всъщност една ваксина. Тя не е РНК, а векторна. Не разбирам защо някой чака Спутник, ако наличен е “генерик” на “пазара”. Ама ако е толкова зор, ами лицензирайте Спутник за България та да позволим на русофилите да борят китайското ГМО с руския цяр! Според мен ще се ваксинират, Путин ги призова!


Темата с антителата на преболедувалите няма да я коментирам в детайли, че става банално. Ще напомня обаче, че и при ваксинираните има нисък процент от реципиентите, които не образуват трайни антитела. Както и сред преболедувалите. Ако искаме пропорционален подход, трябва да тестваме при равни условия преболедували и ваксинирани за наличие на ефективните антитела. Другото е пропаганда.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *