Бойко Борисов: Ние положихме най-голямата грижа, а сега Кацаров го направи бедствие.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и експерти на партията в сектор “Туризъм” се срещат в централата на ГЕРБ с представители на туристическия бранш, както и с представители на ресторантьорския и хотелиерския бизнес.

На срещата първи думата взе климатологът проф. Георги Рачев, който припомни любопитен разговор с Бойко Борисов, който веднъж му се обадил по телефона и го питал защо толкова много хвали гърците и техния туризъм. След това проф. Рачев, който е експерт и в сектор “Туризъм”, обясни, че в страната ни трябват туристи от чужбина.

Зимата дойде, в планините вече има сняг. Кой Ханс или Смит, както казваш ти, ще дойде в тъмночервената зона. Миналата година при лошия Борисов всички зимни курорти работеха на макс. А сега сме в тъмночервената зона, само защото не се ваксинираха. Не им била достатъчна кампанията за ваксиниране. То само за ваксини се говори, какво повече трябваше да направим, каза още Борисов и припомни, че за да стимулира ваксинацията е въвел зелените коридори.

,Въведох зелените коридори, август щяхме да сме блеснали. Дадохме половин милиард за избори, а сега ще съборят и зимния туризъм с тази тъмночервена зона. Въведохме мерките 60/40 и 70/30, докато НАП от приходна стана разплащателна агенция. Най-голямата грижа в света положихме, а сега Кацаров говори за национално бедствие. Пропиляно време!”, коментира още лидерът на ГЕРБ.

По думите му “всяка седмица се теглят половин милиард дълг”, вместо да се мисли за противоепидемични мерки.

,,Само този месец са 1,8 млрд. лева, а тези пари ги няма никъде – нито в образованието, нито в земеделието, нито в МВР, нито в армията, нито в културата”, каза още Борисов.

Няма дебат за цената на тока. Излъгаха за цената на газа, хванахме ги и станаха за смях. Никой не знае за какво взимат тези милиарди нов дълг. За седем месеца направиха само това, че ни вкараха в тъмночервената зона, продължи бившият премиер.

,,Разликата от преди и сега е, че тогава нямаше ваксини и затова спорехме, а сега отказваме да ни затварят, защото имаме четири вида ваксина. Другата разлика е, че сега нямаме никакви мерки. Бизнесът не е против зеления сертификат. Ние искахме антителата на преболедувалите да бъдат признати”, коментира председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Моловете са празни, магазините са празни, заведенията са празни. Нощните заведения са полупразни. Токът е по 2,5, а спадът на оборота е 80%, възмути се ресторантьорът, а лидерът на ГЕРБ го подкрепи за въпросния сертификат, който да се издава на хора с антитела.

,,Стоях на летището и всеки ден обявявах колко ваксини идват. Обиколих цяла Европа, всички колеги, всеки ми даде, за което много благодаря, и в един момент имахме три милиона ваксини. Получихме най-много и какво направихме?! Едните ги унищожихме, другите ги продадохме, третите ги дарихме, а с всеки изминал ден сроковете им изтичат”, възнегодува Борисов.

Бившият премиер се съгласи с прискърбие с проф. Рачев и коментира, че Турция и Гърция правят сериозна реклама у нас, а ние 36 дни не можем един кораб да изтеглим.

източник: novini.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *