Борисов : Бог високо, Радев далеко!

Какво предлага ГЕРБ-СДС на бизнеса и на синдикатите? Държавно управление, гарантиращо предвидимост, стабилност и устойчивост. Това попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с представители на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ). 

Мерките на сегашните управляващи са до изборите. А след това?! Бог високо, Радев далеко, каза лидерът на ГЕРБ.

Близо половин милиард са похарчени за избори тази година. В нито една сфера не видях промяна към по-добро. Абдикирането на служебния кабинет от управлението на енергетиката доведе до невиждан скок на цените. Ние предложихме план за излизане от кризата, но те не направиха нищо, коментира Борисов и допълни: 

Настояваме за дебат и незабавна регулация на цената на тока и газта. По време на управлението на ГЕРБ намалихме с 50% цената на газта. Това са 300 милиона намаление, благодарение на новия договор с “Газпром”, който подписахме ние.

Горд съм, че при управлението ни увеличихме двойно заплатите на учителите. Вместо да се грижи за образованието, министър Денков реши да стане академик, скочи Борисов. 

В момента страната ни е във война с коронавируса, губим много човешки животи всеки ден. А работещи мерки няма. Затова поставяме медицинските работници като наш приоритет в следващ мандат, наравно с учителите. Въпреки че светът намери рецептата за справяне с вируса и ние осигурихме ваксини, антиваксърите във властта решиха друго. С имитацията на “зелен сертификат” искат да излъжат не само гражданите, но и синдикатите и работодателите, каза бившият премиер. 

Когато няма затваряне, държавата не компенсира бизнеса, но в действителност всички работят на загуба. Държавата избяга от отговорност. България беше сред трите държави, чиито бюджети бяха в излишък. В момента какъв е бюджетният излишък? Едни казват 4 милиарда, други-5 милиарда. Кое е вярното, попита лидерът на ГЕРБ Бойко БорисовБойко БорисовГЕРБСДСКНСБ

ИЗТОЧНИК: NOVINI.BG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *