Искрено и лично с Даниел Лорер.

Водачът на листата на “Продължаваме промяната” във Варна Даниел Лорер гостува в  “Тази събота” пред БТВ заедно със съпругата си Виолета и трите им деца – Давид, Матилда и Никол.

Лорер разказа интересната история на своя род. Неговата баба Хеми Лорер е професор по молекулярна биология, която Стивън Спилбърг превръща в своя героиня.

“От баба си научих урока за постоянство и издръжливост. Тя е преживяла много неща – от Втората световна война, Холокоста, комунизма и въпреки това е направила кариера в молекулярната биология”, каза той.

Майката на кандидат-депутата е компютърен специалист, но в същото време и двукратен европейски и бронзов олимпийски шампион по бридж – страст, която пренася и върху своите внуци Давид и Матилда, които в момента също ходят на състезания по бридж.

Двамата са родени в Швейцария, малко след като техните родители се срещат в Брюксел, където Виолета отива, за да работи за година, но в крайна сметка остава цели 15.

“Бяхме твърдо убедени, че не сме един за друг. И двамата имахме различни планове в живота, Даниел е по-млад от мен, евреин… За пръв път от 500 години някой в тяхната фамилия се жени за жена, която не е еврейка”, разказа Виолета Лорер, която освен майка на три деца, два пъти е била и заместник-министър на финансите.

източник:novini.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *