Бойко Рашков проверява Великото строителство на Борисов.

МВР започна проверка на изнесеното въз основа на предоставените документи от министъра на регионалното развитие Виолета Комитова за “великото строителство на Борисов”. Така започна изказването си пред медиите вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Той увери, че МВР си е свършило работата самостоятелно, защото прокуратурата “няма афинитет” да разследва бившия премиер.

“За някои обекти на АМ “Хемус” никой не знае кой работи. Никой не идва да каже: “Аз съм този, който строи там”. За първи път имаме национален обект, който се изгражда – магистрала “Хемус”, и неизвестен извършител. Когато обаче вземат политическо решение да атакуват служебния кабинет, тези, които строят, пращат строители с тежка техника в центъра на София да повредят пътната настилка”, коментира Рашков. 

Той информира, че проверката на МВР е показала, че някои от протестиращите в столицата, са от фирми, които са си получили парите от държавата. 

Рашков разкри интересна подробности, че са засекли представител на пътния бранш с 21 милиона лева средства, преведени в Обединените арабски емирства, и допусна иронично, че са “вероятно спестявани от закуски”. Той обаче не пожела да каже името на собственика, за който говори.

“Къде са средствата за “Хемус”?, запита Рашков.

“Никой не може да види строителна дейност, липсват строителни книжа”, продължи още той. 

“Авансовото плащане по договорите за строежа на автомагистрала “Хемус” е правено с една-единствена цел – да се отклонят суми, които в по-късен етап да бъдат отклонявани за контролиран вот и купуване на гласове”, предположи също Рашков.

Не мога да си представя как е възможно да има двама регионални министри, които ще позволят да се строи обект от национална сигурност без книжа”, отбеляза вицепремиерът и изрази надежда, че след като данните бъдат дадени на прокуратурата държавното обвинение ще си свърши работата”, коментира още той.

За цветя и рози на магистралата” пък са дадени 10 милиона лева, половината от които авансово платени, разкри още Рашков. Той посочи, че фирмата е бургаска. 

източник:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *