Илиян Василев:Последната партенка е, че сме толкова зле, че сме искали да лекуваме болни в съседни страни.

В стремежа си да отклонят вниманието от катастрофата в КОВИД пандемията у дома, кремълските пропагандатори използват всякакви средства за усилят паниката и недоверието към властите. Последната партенка е, че сме толкова зле, че сме искали да лекуваме болни в съседни страни – признание за провала на служебното правителство.


Историята е, класическа не Люлин, а Младост, не да давам, а да взимам. Като членове на ЕС имаме достъп до т.н. Emergency Support Instrument (Механизъм за подкрепа при извънредни ситуации) – който можем да активираме при подобни крайни ситуации като лекуваме наши болни в други страни членки на ЕС. Такъв беше активиран, ако си спомняте, между Италия и Германия, когато болните в Италия не можеха да намерят легла. Тоест това е благодат на членството, на солидарността, до която Русия няма достъп, а не основание за критика или надменност..


И не, няма нищо срамно в това да поискаме помощ, ако ударът на ковид вълната е по-голям от капацитета на нашата здравна система. Не случайно критиките към Кацаров от ГЕРБ, са същите като тези от руските пропагандни служби.

Илиян Василев, фейсбук

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *