Илиян Василев: Защо от Булгаргаз лъжат народа.

Единственият начин да се докаже, че Николай Павлов лъже нагло и безогледно за истинските причини Булгаргаз да не вкарва азерския газ, и така да намали цените за природния газ у нас, и да подобри положението на Булгаргаз /защото можеше да реализира допълнителни приходи чрез продажби на “свободни количества” на борсата, но по истинския начин, а не чрез предварителни договорки/ е той да бъде сменен.

До три месеца може да се договори постепенен график за увеличаване на вноса на азерския газ. Но няма как това да стане докато той е шеф на Булгаргаз, защото никой не може да договори от негово име и против неговата воля каквото и да било.


Първата лъжа – нямало капацитет през Неа Месемврия бе доказана и от гръцка и от азерска страна.


Втората лъжа – договорът не предвиждал смяна на точка на доставка /отново бе доказана с реалния внос през тази точка/


Третата лъжа – азерите не са кооперативни и отказват – отново се доказва с факти – единственото на което те не са съгласни е да изпълняват допълнителни заявки “при поискване”, без предварителен ангажимент и без график. Никой не прави това.


Вече всички знаят в тази държавата, че без протекцията на Радев и Янев, Павлов като протеже на Борисов и Делян Добрев, нямаше как да остане на този пост.
Цената, цената плащаме всички.

Илиян Василев, фейсбук

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *