Лицемерието на едни демократи.

Проговори и демократичната общност за ваксинациите и проблема с вируса. Сетила се Мара да се подбара.

Преди точно година същите тези демократи, пренебрегвайки сериозността на положението събра сума ти народ по площадите, нехаейки за здравната, социална и икономическа криза, в която бе страната, а и целият свят. Точно преди година и половина, когато бяхме в пълен локдаун-ние и целият свят, точно тези демократи вместо да се замислят и помислят за народа и как ще му се отрязи пандемията и паралелно с това да предприемат мерки с борбата с последиците от кризата, те се постараха да вкарат страната и в политическа криза. Тази политическа криза беше капакът на хаоса, който врешр в котела. И той избухна. Не издържа на налягането.

Тези демократи говорят за провал в борбата с короната, поради ниския брой ваксинирани и високата смъртност, но лицемерно мълчат, че главна вина за това имаха те. Защото точно в момента когато хората бяха изправени пред неизвестността и избора в какво да вярват, точно тези демократи ги изкараха на мегдана все едно пандемия НЯМА. Държаха се и говореха все едно пандемия няма. Разбутаха държавата до основи все едно пандемия няма. И последицитв от това са пълна невяра на народа във вируса, пълно недоверие към властта, която е тази, която провокира и влияе на хората при избора им как да се държат. Тези демократи се сетиха предизборно, че пандемия има и че трябва да се действа и предизбирно и леко пиарско сеъчкаха президента да събере Съвета по национална сигурност, за да видим аджеба какво да правим с тази пандемия.

Да, година и половина след началото на пандемията и след като целият свят вече излиза от нея, Мара се сетила да се подбара. И нека не си мислим, че е защото им пука за народа. Ако им пукаше нямаше да доведат страната до политическа криза, когато е с единия крак в трапана. Последиците са налице-повишаване цените на тока, горивата,храните, а в Парламента няма никой, който да вземе мерки за това.

Да ни е честита демокрацията с такияа демократи.

Кривомир Тонев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *