БОРИСОВ:Служебният кабинет трябва да бъде в локдаун.

В момента се намираме в управленски провал. Това правителство и лично неговият архитект Радев имаше почти година, в която да проумее, че вирусът не е Шипченски или Софийски, а съществува и е необходимо да се управляват процесите, да се справим с кризата и да се носи отговорност. Юмрукът прави лицеви опори или катери върхове. При около 20% ваксинационно покритие в страната е абсолютен саботаж срещу бизнеса и хората от днес за утре да се въвежда “зелен сертификат”. Считаме, че това е нарушение на конституционни права на българските граждани и е правилно това тяхно недоволство срещу Стойчо Кацаров и срещу кръстника на това правителство Румен Радев. Това заяви Десислава Атанасова по време на брифинг в централата на ГЕРБ.

,,Считаме, че всеки час на поста здравен министър, зает от Стойчо Кацаров, е грубо газене на избора на всеки българин да живее в свободна и демократична държава и злоупотреба с доверието на хората. Искаме оставката на Стойчо Кацаров, тъй като той отдавна не е легитимен здравен министър”, допълни Атанасова и призова да се върнат зелените коридори за ваксинация.

По думите ѝ народът “ще вземе оставката на Румен Радев на 14 ноември”.

От своя страна бившият здравен министър проф. д-р Костадин Ангелов посочи, че Стойчо Кацаров “е забъркал една много голяма каша, която много трудно може да бъде оправена”.

Той подчерта също така, че не може да се иска зелен сертификат за гласуване на изборите, защото това е тежко нарушаване на Конституцията.

Не може с антигенен тест да се вади сертификат, това е правило не на България, а на ЕС, уточни още проф. Ангелов.

По думите му правителството на Радев е провалило ваксинационната кампания, изпуснало е летните месеци и сега сме на първо място по смъртност.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също взе думата, като каза, че иска да прочете декларация. Бившият премиер припомни изказването на Радев отпреди година, когато твърдеше, че българите не умират заради коронавируса, а заради хаоса в управлението на тогавашното правителство. Той поиска веднага оставката на Кацаров заради сегашния хаос в страната.

Вчера Радев се сети, че има коронавирус. Онзи ден се сети, че има и финансова, и икономическа, и чудовищна криза и инфлация. Пак с евтин пиар събра уж енергийните дружества да взимат някакви мерки и решения. Кога се сети? Ние от месеци наред обясняваме за цената на тока, цената на газа и това, че не се води ваксинационна политика, недоумява Борисов.

,Защо допуснаха цената на тока да стигне близо 700 лв. при АЕЦ, пълни язовири и собствени въглища. Кое донесе вдигането на цената на тока четири пъти?! Газът ние го намалихме с 50%, но сега се е вдигна. Лично Радев смени всичко в държавата с негови поставени хора. Навсякъде! Всичко смени Радев с негови лични хора, минали по пътя на копринката и се озовали на тези постове”, ядоса се лидерът на ГЕРБ и уточни, че утре пред всеки затворен обект трябва да има портиер, който да проверява сертификатите на хората.

,,Кацаров е маша. Той не е и лекар като лекарите. Такива като проф. Балтов, проф. Мутафчийски, проф. Кантарджиев и проф. Ангелов бяха изчегъртани”, възмути се Борисов.

Репресивната машина на Радев трябва да работи на пълни обороти през следващите 20 дни, за да спечели изборите. Те имат право на всичко. Диктаторът с едноличната власт може да си прави всичко, за него няма никакво значение, че умират хора, отговори лидерът на ГЕРБ на въпрос защо се прехвърлят средства от COVID резерва на държавата в МВР на Бойко Рашков.

източник:novini.bg

1 thought on “БОРИСОВ:Служебният кабинет трябва да бъде в локдаун.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *