ИЛИЯН ВАСИЛЕВ:Полицията срещу гражданите за това че не носили маски-брутален побой, а това е демокрация?!

Гледам бруталните действия на австралийската полиция срещу граждани за това че не носили маски. В пълно бойно снаряжение, стрелби, брутален побой, а това е демокрация?! Представям си какво щеше да бъде ако Австралия беше диктатура.


Пренасям се в Европа при системното и последователно действие по ограничаване на права. Ваксини, първа, втора, трета, ще дойде след това четвърта доза. След това ще кажат че всяка година трябва да се ваксинират.
Вече тръгна далаверата със сертификатите, фалша. За да се борят с нея ще инсталират сканери и ще насърчат доносничеството.
Няма нормален дебат, има диктат и спасение по единично. Егоизъм и озлобление..
След това ще ни наложат да се движим само със сертификати, нищо че сме демокрации и свободата на придвижване би трябвало да стои най-високо.
Напълно разбирам Ален Делон, който каза че ще си тръгне от този свят без никакво съжаление. “Всичко е фалш, всичко е подменено. Няма уважение към дадената дума. Важни са само парите”.
Ето моето верую – Каквото и да стане няма да се подам на паника, няма да се страхувам. Ще чета много, ще се информирам. Ще чувам чуждото мнение. Ще уважавам различния от мен. Но няма да се страхувам. Защото не искам да умирам хиляди пъти от страх, а само веднъж.
И не, няма да правя разлика между ваксинирани и неваксинирани сред моите приятели, близки и съграждани. Няма да кажа лоша дума за никой от тях.
Загубим ли човека в себе си, струва ли да живеем? Особено ако една група от обществото използва държавата за насилие върху другата. Ето тук ще се съпротивлявам, до край.

Илиян Василев, фейсбук

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *