Бойко Борисов: Радев доведе страната до тежка криза.

ГЕРБ е в отлична кондиция, въпреки терора, който налага върху партията ни Бойко Рашков. Това ни прави по-силни. 6 месеца слушам само обвинения, но няма никакви доказателства срещу нас. Пак няма да направят правителство, защото няма отговорни партии и няма сериозни хора. Срещат се тайно по офисите, после се отричат от преговорите, а няма нищо срамно в това да се водят преговори. Оптимист съм, че хората повече няма да търпят това безотговорно отношение.

Като виждам чудовищния хаос в държавата, тежката криза във всички сектори, чудовищна инфлация, това е „доброто управление“ на Радев и „успешно“ служебно правителство. Казват, че ние сме виновни за това, но ако ние имаме такава мощност като партия, значи сме най-добрите в Европа. Учуден съм на наглостта им. Единствената ни вина е, че сме по-добри от тях – с повече опит, с повече кадри, с повече можене.

Ние малко говорим, но много правим.

Колегите от „Да, България“, които винаги се имат за най-големите пазители на закона, трябва да знаят, че ние не сме виновни, че те не спазват закона. ЦИК е от 15 члена, назначена от Румен Радев. Само 4 човека там са от ГЕРБ. 11-те други са от т.нар. партии на протеста. Говорил съм с Краси Ципов, когато взимат решенията, „Да, България“ ще имат от нас 4 гласа, за да могат да се явят на изборите. Защото все някой друг им е виновен. „Да, България“ да знаят, че имат подкрепата ни, но законите трябва да се спазват. Не четете само Винету, но и законите. Аз 3 дни подписвам лично всяко едно пълномощно, а „Да, България“ не могат да си подадат правилно документите.

За последните 5 дни са умрели 500 българи. През октомври са умрели 10 пъти повече от септември. Това безобразие го дължим на Радев и Кацаров. Безотговорното управление на Радев и Кацаров ни доведе до това, че цяла Европа вече се радва на пълни стадиони, а нашите тук са затворени. Това не е успешно управление, а пълен провал.

85% от Плана за възстановяване е нашия план. Хубавата новина е, че предложенията на Киро и Асен не са приети. Загубиха 6 месеца, без да внесат Плана в Брюксел, защото трябваше да защитят корпоративни и бизнес интереси. Изведнъж държавата се явява, за да купува батерии за ветропарковете и соларните паркове. Защо? Извадили са санирането. Да Ви е честито на общините. Направили са го много хитро, със съфинансиране. Ние също го пробвахме това, но винаги в някой блок има по някой човек, който не иска да плаща и проектите се провалят. Извадили са от Плана и поливните системи. Защо извадихте хидромелиорациите? За да не сме конкурентни на другите държави, които произвеждат зеленчуци и плодове. Хубавото е, че не са приели предложенията на Киро и Асен за кредити.

В Плана е включено предложение за парогазова централа в Маришкия басейн. Сиреч на ТЕЦ-овете им остават 2-3 години живот, а всички се изредиха тук да обещават светло бъдеще. В същото време имаме два платени реактора. Можем веднага да започнем да ги правим. Ние заварихме провален проект и арбитраж в Париж, но успяхме да защитим интересите на България.

Бойко Борисов, фейсбук

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *