Илиян Василев:Кирил Петков пропусна шанса да стане премиер, въпреки качествата си, защото тази декларация ще му “тежи” като воденичен камък.

Страхувам се, че Кирил Петков пропусна шанса да стане премиер, въпреки качествата си, защото тази декларация ще му “тежи” като воденичен камък. Не е проблем от фактическа гледна точка, защото за мен, волеизявлението му е еднозначно, процесът необратим и заедно с подаването на молбата нещата са предрешени. Проблемът е, че има документ, че до 20 август е канадски гражданин. Противниците му няма да пропуснат да развият атаката по юридическа линия. В политиката е така. Дори да мине само с пробация, пак е негатив.


Въпрос е дали Радев ще пострада, не толкова защото го е назначил – винаги може да се позове на декларацията, а защото призова КС да не разглежда въпроса поради липсата на предмет.
Пеевски се връща в политиката, символът на безхаберието и покварата Боби Михайлов днес изглежда ще спечели изборите, изобщо все повече основание да си припомним два факта – задкулисието е изключително силно, а силите на промяната изключително разединени.


Само човек, който е интимно запознат със Системата им, може да я разгради. Без много шум, без декларации, с тихо последователно антисистемно действие. Както Лозан Панов влезе и отвътре ги блокира.
Определено служебното правителство, с малките изключения на Рашков и Комитова, не прави достатъчно за да блокира силите на задкулисието. Прекалено са меки.

Илиян Василев, фейсбук

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *