Нидал Алгафари:Относно президента – Време е да виждаме доброто и да избираме измежду доброто и по-доброто.

Прочетох няколко коментара относно президентските кандидатури. Как пък нямаше някой, който да види положителното и в тези за които няма да гласува. Прочете ли ги някой иностранец ще си помисли, че са се кандидатирали пияници, гейове, мъже под чехъл, психически неуравновесени, крадци, пошли изпълнители, завлекли заводи и отбори, бивши затворници и друговерци Как пък никой не написа, че са се кандидатирали достойни мъже и жени, успели човеци, учени, прависти, шампиони, генерали, обичащи родината и пазители на мира. Как пък поне веднъж не намерихме в нас самите да си признаем, че сме злобари, хейтъри, псуващи, нямащи авторитети и най- вече, че сме завистници? Аз искам да победи моя кандидат над много добър друг кандидат. Тогава победата ми ще е красива.


Повечето от нас обрисуват бивши и настоящи министър председатели, президенти, съдии, министри, обществени дейци с най-черните краски без да разбират, че ако водачите ни са такива, то ние ръководените от тях, какви сме? Ако водачите ни са тъпи, прости, крадци, измамници и далавераджии, то ние избралите ги, като най-доброто измежду нас, какви сме?
Време е да спрем да се държим като пияни каруцари в петък вечер в селската кръчма. Време да бъдем съзидателни. Време е да виждаме доброто и да избираме измежду доброто и по-доброто.

Нидал Алгафари, фейсбук

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *