д-р Аспарух Илиев:имунитетът след Ковид не е доживотен, така че е добре и преболедувалите да се ваксинират.

Постоянно пускам постове на оборване на фантазии без никакво основание по отношение една Ковид и ваксините срещу него, така че сега по понеделнишки:

  • ваксините, налични в момента, предпазват от тежко протичане на Ковид и смърт. Точка – доказано без колебание и дискусия.
  • Ковид води до 1-2% смъртност, а около от половината преболедували имат трайни остатъчни симптоми. По-добре се ваксинирайте, отколкото да преболедувате.
  • ваксините по никакъв начин не водят до масова смърт и усложнения, данните са фалшиви новини и лъжи на тролове. Случаите на тежки увреди са изключително редки, по-редки от тези на лекарствата, които пиете. В интернет циркулират данни уж от американската VAERS, в която са включени манипулативно всички случаи на естествена смърт в периода след ваксинация, което са ИДЕНТИЧНИ на смъртността при неваксинираните. Има огромно количество тролове, разпространяващи фалшиви новини в интернет.
  • във ваксините няма метали, графенови частици, микрочипове, нито са отровни. Няколко дни след поставянето в тялото не остава нищо от тях, разграждат се.
  • РНК ваксините срещу Ковид са безопасни за кърмачки, бременни след 13 седмица.
  • ваксинирането се препоръчва при хора с автоимунни заболявания, хора със сърдечно-съдови, мозъчно-съдови, тромботични и други болести, ракови заболявания, автоимунни терапии, онкологични терапии, диабет, диализа, астма, ХОББ, чернодробни болести и пр. Необходима е консултация с Вашия лекар преди поставянето само за уточняване, че не сте в остро нестабилно състояние. Всяко изказване, че при такова състояние ваксина не се препоръчва, е неправилна. Потърсете и друго мнение.
  • няма нужда да се пие аспирин и други противосъсирващи след ваксинация.
  • нормално е една ваксина да се поставя повече от веднъж, това е по-скоро правило, отколкото изключение. Така сме се преборили с много болести.
  • имунитетът след Ковид не е доживотен, така че е добре и преболедувалите да се ваксинират.

И последно – не съм получил нито стотинка от медия, фирма или организация за това, което пиша и застъпвам. Правя го само поради лична убеденост, жертвайки лично време и ресурси. Не съм включен в партийна листа.

д-р Аспарух Илиев, фейсбук

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *