Илиян Василев: Не е проблем, че трябва да опазим околната среда. Проблемът е как.

Страхувам се, че Орбан е прав по отношение на Зелената сделка и злокобната роля на Тимерманс, главния и проводник. Не, не съм привърженик на Орбан, но той използва очевадни грешки на Европейската комисия за да промотира своите антиевропейски и антидемократични тендеции. Тук грехът е на другите демократични лидери в Европа, че не казват очевидното в някакъв безумен микс от политкоректност, нагаждачеството /срещу еврофондове/ и лицемерие /защото и те имат отговорност за бедите/.

Не е проблемът в оценката дали трябва да направим необходимото за да подобрим околната среда, а в методите и революционния план, без смислена стратегия и план, така че в края на “прехода” да не останат развалини и трупове.Ще бъда откровен, от начина по който реагират Тимерманс и пропоненти на Зелената сделка, които вместо да спрат, да се замислят за стореното и Пътя, на всяка цена настояват за ускоряване, за форсиране на грешките, мога да гарантирам че екзитите ще станат неизбежни. Просто, овладелите върховете на ЕС политици, не оставят друг вариант, освен да спасението по единично.

Никой не може да вини Путин, че използва Зелената сделка за да усили разногласията и противопостави едни страни на други. Германия срещу Полша и страните от ЦИЕ, страни-членки срещу Европейската комисия, сега и Орбан пръв борец и говорител на здравия разум!?. Борбата с руското влияние и авторитарните тенденции започна у дома, в Европейския съюз.Този

Европейски съюз, чийто фондове генерираха корупция и плениха медии и институции от олигархични кръгове, няма смисъл. Защото и на децата е ясно, че като се започне от борбата срещу шистовия газ, която постепенно прерастна в забрана не само срещу проучанията и добива на нековенционален газ, но и нетърпимост към всякакви проучвания и добив на фосилни горива, и се стигне до неимоверните трудности пред проучването и добива на всякаки полезни изкопаеми, катастрофата е въпрос на време и ударът върху единството на Европейския съюз става неотвратим. Няма как една част от ЕС, изпаднала под временна наркоза на гретенизма да иска чрез злоупотреба с влияние и репресии от санкции, да налага против волята и най-важното здравия разум, силово климатичните си политик, и след това да се чудим защо “бягството” от Брюксел се превръща в спасителна мисия за все повече правителства.

Така получаваме най-лошия микс от авторитарния Орбан и зелените наркомани в Германия и северните държави. Този песимизъм ще се пренесе и върху еврозоната и НАТО.САЩ и Байдън са се вторачили в себе си, и корабът на атлантизмът е на дрейф. Перфектната ситуация за Кремъл и Пекин, и за всякакви авторитарни лидери, които да ни “спасяват”.

Автор:Илиян Василев, фейсбук

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *