Слави Василев:Май само в корупцията сме номер едно.

Една от грозните истини за България. Цели социални прослойки живеят в абсолютна мизерия, бедни и неграмотни. С времето порочният кръг става само по-голям.

Споделям, защото непрекъснато се оповавам на аргумента, че материалното състояние на голяма част от населението е плачевно. Има хора, изолирани в собствения си удовлетворителен за тях свят, които ми репликират, че “нещата не са толкова зле”. Вижте циганите. По статистика това са около 400 000 души, макар че не се включват в преброяването и според мен са повече. Дори и да са толкова, това е около 17% от населението ни. Знам, че цигани има на целия континент, и знам, че насявкъде се наблюдава същият феномен на известно социално изключване, но такава мизерия, каквато има сред циганите в България, няма никъде.

Каквото важи за циганите, това важи за останалите прослойки на българското общество спрямо общоевропейските показатели.

Образование, доходи, стандарт на живот, цена на тока, качество на пътищата, здравеопазване. Май само в корупцията сме номер едно.

Та, нещата са точно толкова зле. И не го казвам, за да хвърлям вина върху едни или други. Вината е на всички и най-общият знаменател се казва “Проваления(т) парламентаризъм”.

Слави Василев, фейсбук

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *