Илиян Василев: Злобата към Лозан Паное говори, че много ги е страх.

Злобата, която се излива върху Лозан Панов е право пропорционална на страха от неговия успех сред задкулисието.

Първо, някои не могат да приемат, че Румен Радев е легитимен опонент в предизборна борба и неговите минали кривици са още по-легитимен обект на внимание от страна на всеки негов конкурент, особено такъв като Панов, който се стреми да покрие широк периметър от избиратели. Както казах са мен Радев е неприемлив, заради прекалената партийна обвързаност в тандем с ярък БСП вицепрезидент.


Действително се дезинтересира от битките в съдебната система, след като Цацаров и най-вече Гешев започнаха да го обработват с разследвания срещу него и заплахи. Да, той имаше за опонент отдавна Борисов, но беше внимателен и с ВСС и с Гешев, докато онзи не нахлу с бандитите си в Президенството. Дори да приемем, че е еволюирал, това са си пропуски. В момента има доста теми, на които балансирайки с интересите на Русия, не прави нещо особено за разкриване на корупционните схеми в енергийните сделки с участието или толериращи руски интереси.


Злобните атаки на тема външен вид и прическа на Панов, именно защото са много ниска топка /каквато биха били бележки за отсъствието на коса у Радев, просто това не може да бъдетема/, очевидно са част от мобилизираните, включително с участието на руски интереси, тролски и пропагандни групи. От всички кандидати, само Панов е проблем за руските енергийни интереси.


Тъй като съм много добре запознат с нещата, мога да уверя, че между пиара и реалната част на свършеното по ограничаване на корупцията с руски източник, от служебното правителство има огромна разлика. В това число и действията на Асен и Кирил. Не твърдя, че нямаха желание, а че стореното е далеч от удовлетворителното и още по-далеч от нужното.


Герджиков отчаяно се бори да се откъсне от сянката на ГЕРБ и ДПС. Това че не познава лично Доган, не означава, че не познава лично Горанов, който е топлата връзка между Борисов и Пеевски /Доган. Именно бившият финансов министър изигра ключова роля за издигането му. Изобщо, ако се разровим, ще мирише доста, особено като и ако Герджиков бъде атакуван по линия на съдебни реформи, корупция /самото СУ раздава в последните години баснословни “премии”/

Илиян Василев, фейсбук

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *