Илиян Василев: Герджиков е на път да стане Цецка Цачева.

Ректорът на СУ и кандидат президент Герджиков е на път да се цачевизира, само маргинализира. Въпреки че я превъзхожда като интелект, попадна в капана на подкрепата на токсичната и най-вече загубила интерес към президентските избори партия ГЕРБ.
От една страна, трябва постоянно да се оправдава, че не е кандидат на ГЕРБ /което е смешно, след като и за децата е ясно, че е избран от Горанов/ и второ, че няма нищо общо с ДПС /пак Горанов като мост между ГЕРБ и ДПС/, което е още по-неадекватна реакция, пред вид изобилието от доказателства в обратна посока.
Но най-големият му проблем е, че от ГЕРБ искат на всяка цена да свалят Радев от власт, за тях тази задачата стои с много по-висок приоритет от подкрепата за Герджиков. Съзнават, че ако той отиде на балотаж шансовете му са нищожни. Ерго, вероятността ГЕРБ да се дръпнат от него, поне дотолкова доколкото да не стигне втори тур е голяма.
Румен Радев остава най-силната кандидатура и с голямо предимство, но втория тур вече изглежда неизбежен.
Най-голямото неизвестно в надпреварата е кризата. Тя може да обърне нещата, не само президентските, но и парламентарните избори. За сега партиите не се ориентират добре.

Илиян Василев, фейсбук

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *