Адв. Величков: Качествата, които има Радев – дисциплина, целеустременост, решителност

Искри прехвърчаха тази сутрин в студиото на Нова телевизия тази сутрин. Спор се заформи между защитниците на кандидат-президентите – Румен Радев, Лозан Панов и Анастас Герджиков. „Когато биеха студенти под колоните на МС, академичната мисъл и олимпийското спокойствие на проф. Герджиков дали бяха притеснени? Ние не чухме неговата реакция“, коментира адв. Велислав Величков – член на ИК, издигнал кандидатурата на Лозан Панов.

„Младите хора на България биха полицаи“, отвърна непоколебимо защитникът на ректорът-кандидат за президент Харалан Александров.

Според Александров в битката за „Дондуков” 2 има трима много силни лидери, които изразяват характеристиките на три различни системи – армията, университета и правосъдието.

„Ясно е, че в армията са качествата, които притежава Радев – дисциплина, целеустременост, решителност. Панов пък е много последователно и страстно отдаден на каузата на справедливостта, а Герджиков е въплъщение на университетската и интелектуалната аристокрация на тази страна”, коментира той.



Иво Инджов, който е член на ИК, издигнал кандидатурата на Румен Радев, обаче е на мнение, че асоциирането на кандидатите с институциите, от които те произхождат или е започнала политическа им карира  е първосигнално и не работи.

„То може да бъде похват на жълтите сайтове и на една по-повърхностна журналистика. Хората ще преценяват кой какво е свършил и какво има да свърши. Кандидатурата на Герджиков ми изглежда както опит да се получи една академична индулгенция за прегрешенията на ГЕРБ през последните 10 години”, каза той.

източник:frognews.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *