Нинова: Не желаем предизборно споразумение.

Нека се закрият офшорките зони. Това призова пред БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод документите по “Пандора”. 

Ако правителството се сфомира средата на ноември, ще имаме много късо време за бюджета за 2022 г. Това е въпрос номер 1. Ако повторим грешката да сформираме комисии и да изслушваме служебни министри, ще изпаднем в тежка ситуация. Настояваме за разговор”, допълни още тя. 

Най-важният проблем е за цените на тока и стоките от първа необходимост. Има цени на борси, на които не можем да влияем, но на вътрешна база можем. Предлагаме намаление на данъците за следващите 6 месеца, както и помощи за електроенергия”, разкри Нинова.

“Не желаем предизборно споразумение, явяваме се като “БСП за България”, категорична бе соц лидерката.

Нинова заяви, че не е разговаряла лично с Кирил Петков и Асен Василев. “Задължително трябва обаче да има правителство, кризата се задълбочава.”

Преди 5 години Радев беше безалтернативен, сега обстановката и конкурентите са различни – и проф. Герджиков, и Лозан Панов не са за подценяванеПобедата на Радев сега ще е по-трудна. Президентът се придържа към това, което обеща първи си мандат, затова и заставаме зад него за втори път. Румен Радев е кандидатът за президент на БСП, съобщи Корнелия Нинова

По темата за централата на БСП на “Позитано”, лидерът на левицата заяви, че всичко ще се реши по съдебен път. “Подкрепяме Радев, но няма да спестим критики към служебния кабинет, когато има защо. Нито едно правителство не е свещена крава.”

източник:novini.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *