Трудни за преглъщане истини за зодиакалните знаци.

Трудни за преглъщане истини за:

Въздушните знаци (Близнаци, Везни, Водолей)

Няма да ви разберат. Колкото и да се опитвате, другият човек просто не може и няма да ви разбере изцяло. Винаги ще усещате, че “се губите в превода”, както и да изразите или представите идеите си. И всъщност всичко това се случва, защото вие самите не оставате в мир със себе си задълго. В момента, в който хванете нещо и го задържите, независимо дали е теза, мисъл, цел, желание, философия за живота… то започва да ви се изплъзва. Сами ставате противник на това, което сте поддържали, за да останете свободни, а в свободата е И хаосът И конфликтът. Към нея бягате и от него бягате. Никога няма да ви разберат, защото не можете сами да разберете себе си.

Земните знаци (Телец, Дева, Козирог)

Колкото ѝ цели да заложите на пътя си, колкото и време да отнеме да ги постигнете, колкото и трудно и тежко да е, минута след финалната линия… вие отново ще сте недоволни. Искали сте утеха и мир, но не сте ги получили, затова ще си кажете “Явно има друга цел” или “Явно нещо не е съвсем готово” или “Явно си поставям ниски цели”, но нито едно от тези твърдения не е вярно. Проблемът за решаване навън, който все се появява е проблем за решаване вътре, който все пренебрегвате. Проблемът е в това, че никога, нищо не ви стига. Да е “по-добре” е илюзия, защото дори, когато е “по-добре”, то никога не еволюира в “перфектно е”. Почивката е енигма, момент, който така и не настъпва, защото очите вечно виждат затъмнено.

Огнените знаци (Овен, Лъв, Стрелец)

Всички ще ви задушават. Ограничават. Изнервят. Спъват и дърпат назад. Всички ще са вечно “бавни, слаби и вкопчващи се”, но вие сте истински слабите – имате болезнена нужда да сте нужни, за да се остойностите. Бихте пуснали товара, ако товарът не беше всъщност това, което захранва крехкото ви Его. Проблемът обаче е, че колкото по-силни ставате, за да дърпате останалите напред и нагоре, толкова по-слаби стават те. Тогава героят се превръща в слуга. Или в насилник. Или пък героят изчезва в най-трудния момент. За късче уважение и любов продавате времето си. Където ви ценят, там ще огреете, но само докато сте им любим. Вие сте Спасителят-Жертва, в токсична връзка с жертвите, които не го вдъхновяват с нищо и му тежат, но му дават усещане за превъзходство, било то илюзорно или не.

Водните знаци (Рак, Скорпион, Риби)

Природата ви е дала дар – Интуиция. Вътрешно знаене, шесто чувство, свръх-сетивност. Наливате доброта, мъдрост в умовете и сърцата на всички, около вас, но за себе си сякаш сте слепи. Усещате добре всичко обаче, ситуацията съвсем не е “Децата на обущаря ходят боси”. Ситуацията е “Не искам да съм жертва, но… малко искам да съм жертва, но не го казвай на никого, защото звучи много зле.” Затова водните вечно страдате. И не, не ви харесва, не сте мазохисти, но и щастието не ви се нрави особено. Понякога и лесния път ще романтизирате и изпълните с меланхолия и катарзиси, защото “добрите хора” имат тежък живот. А да сте добри е приоритет, нали така? И затова все вали, слънцето предизвиква чувство за вина. Сякаш родени да изкупувате греховете на света, оставате в затвора на собствените си чувства, дори да сте в рая.

И…

ако се намирате в описанията и на четирите стихии, то вие сте от плът и кръв, на четири-полюсната планета Земя и нищо човешко не ви е чуждо.

Ванеса Виденова, астролог, фейсбук

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *