Елена Гунчева: Обединение с кого? С чекмеджетата на Борисов и Мата Хари ли?

В ПОЛИТИКАТА ОСВЕН ГРЪБ И ЛИЦЕ, ТРЯБВАТ И ИДЕИ

За първи път чух за полковник Митева завчера. Признавам, макар и да съм от Пловдив, досега съм я чувала само като жената на генерал Матеев. Интервюто с нея ми беше интересно, защото исках да разбера има ли идеи и за какво ще работи. Всъщност се оказа, че първото ми впечатление, че е известна само като жената на генерала, се затвърди.

В политиката не е достатъчно да разходиш униформа и да си от правилната партия, за да те издигнат за някаква длъжност. Ако досега не си изразявал граждански и обществени позиции, ако не си направил нещо по отношение на идеи и изразяване на становище, къде си тръгнал?

Разбрахме, че искала обединение. С чекмеджетата на Борисов и Мата Хари ли? Че нещо не разбрах? Или с тези, които ограбиха България?

Не чух нищо за българските интереси, за мнението й за ЕС, за НАТО, за армията ни – разформирована и обезоръжена и с повече генерали на глава от населението, отколкото овце. Не чух идеи за държаввното управление, ваксините, образованието….всъщност не чух нито една собствена идея. Както и не бях чувала досега за полковник Митева. Може и да е свястна и да си върши работата. Не знам и не ме интересува. Интересува ме това, че в политиката трябва да има идеи и ценности и смелост да ги отстояваш. Иначе на безгласни букви с пагони, тоги и вратовръзки, се нагледахме…..

Елена Гунчева фейсбук

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *