Димитър Бербатов: Аз съм човек, който държи на думата си, затова ще спазя обещанието си да оправя българския футбол.

Димитър Бербатов беше гост в БТВ. Ето какво коментира той.

Аз съм човек , който държи на думата си. Бях обещал, когато напуснах националния отбор, че ще дойде момент, в който ще трябва да се оправи българския футбол и аз ще го направя. Този ден дойде. Аз и моят екип показахме, че искам да удържа на думата си, която дадох преди време и обещах на клубовете да уважа това тяхно желание.

Когато настъпи ” смъртта на спортиста” и завърши активния ми период, тогава става тежко и човек трябва да се ориентира към новите обстоятелства. Имах период на лутане, но сега съм зрял да донеса нужните промени.

Изборът на президент на БФС е чрез конгрес. Нашата подписка беше напълно легитимна. Финално е и на 12.10 ще е конгреса. Все още не са обявени делегациите, които ще дойдат да гласуват. Не знаем колко е голям “електората”. Отборите са общо 151, но колко ще участват не се знае.

Има клубове-фантоми, които нямат дейност, но имат право да гласуват. Това е метод за контрол при гласуването. Ние ще се борим срещу това. Ние, когато обикаляме по клубовете обясняваме, че това е порочна практика, че не трябва да съществува. Трябва да им яснота как се случва конгреса, за да има прозрачност.

един прозрачен конгрес трябва да протече чрез явно гласуване в открити урни публично, а не в скрити урни. Тайната на вота се спазва, но се вижда делегата, а не вота му. Държим за интегралната бюлетина, на която се зачерква определеното име. Също искаме делегатите да не дават пълномощно на трети лица. Кандидатите да бъдат допуснати до залата, защото на мания конгрес не бяха допуснали Любослав Пенев. То е смешно и трагично. Ние спазваме на ЛЕФА и ФИФА кода и искаме да се спазва. Ако няма какво да се крие, го правим, както трябва. Не трябва надпреварата да е мръсна.

Борислав Михайлов каза, че са гласували 80 милиона за бюджет, а после казва, че няма пари и затова няма поводи за корупция. БФС е теглил кредит и е ипотекирал сградата на Цар Иван Асен. Къде са отишли тези пари?

Не съм отказал от националния отбор. Оттеглих се. Аз не съм се отказал, защото продължавам да го подкрепям и сега.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *