Илиян Василев:Слабото място на Румен Радев е комбинацията му с вицепрезидент хард БСП

Слабото място на Румен Радев е комбинацията му с вицепрезидент хард БСП, което в съчетание с личните му пропуски в евроатлантизма и проруските енергийни и други проекти, му трупа пасиви. Не говоря за това дали така е в реалност, тъй като не той се срещна с Решетников, а Борисов и Доган, а за възприятия. Ерго, дясно, западното и евроатлантическото му кредо е с остри дефицити. За това настоявах да не бърза да издига тази двойка, а да се опита да взема за вице някой с различен идеологически профил, но всуе. И сега дясното и нормалните демократи трябва да гласуват за Илиана Йотова?!?!


Разбира се, докато темата корупция е по-важна от темата идеология, той ще има предимство пред Герджиков. Но се страхувам, че темата криза скоро ще измете всички други теми и там ще се появят нови месии. Съвсем правилно, Радев не забелязва новата кандидатура, а полемизира с Борисов, мастърът на Герджиков. Погледнете и Инициативния комитет на Радев – колко са хората с влияние и представляащи център, дясно, атлантическо? Не направи много в сферата на енергетиката, защото се уплаши да пипа в авгиевите обори на Борисов и Доган.
За това твърдя, че ДБ трябва да обособи своя територия, между мутрите на Борисов и генерала Радев, със свой кандидат, за да не остави този терен на Герджиков – който е лице на Доган, Пеевски и Борисов и да балансира Радев. Жалкото за нас като нация, че ректорът на топ университета ни /след 1200 място в света, което само по себе се показател за “царството му на село” и за ниските критерии за оценка на качествата му като ръководител/ трябваше да бъде сред духовните и морални водачи на нацията, да защитава народа и здравия смисъл от мутрите на Доган, Борисов и Пеевски, а той мълча през цялото време – силно и оглушително.
И сега щял да обединява корумпираните и ограбените, щял да хвърля мостове, за да запази всички тези политически мутри – от Пеевски до Борисов, и олигарсите им от отговорност.
Именно за да се запази територията на нормалността ДБ трябва да излезе от окопите и да представи свой кандидат, който да даде алтернативата между Радев и Герджиков.
Борисов ще изчезне от пейзажа. Ще го скрият, защото появата му ще изтрие, дори малките шансове на Герджиков.

Илиян Василев, фейсбук

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *