Илиян Василев:Лозан Панов е перфектният кандидат за президент.

Лозан Панов е перфектният кандидат за президент, достойна кандидатура на ДБ. Браво и на приятелите от Правосъдие за всеки.
Доста трудно се стигна до това решение, но е навреме.


Защо?
Лозан Панов е много по-автентичен кандидат на дясното и демократично, на евроатлантическото, отколкото ректора на СУ, който няма биография на протестър, на човек с характер. Дори в смисъл на антитеза на Румен Радев, защото Лозан Панов винаги е бил с особено мнение за президента, и сега го потвърди. Така че и в алтернативността на Радев също Лозан Панов е много по-достоверен.


Академичността на Герджиков е по-скоро израз на типична научна и на някакъв етап административна кариера, но издава нищо изключително. Дори хвалбата ректор на ректорите е смешна, след като е ректор на най-голямото висше учебно заведение и това е логично и плод на нормална ротация, без по никакъв начин да издава някакво изключително признание към конкретната фигура.
За мен Лозан Панов е характер, доказан в трудни битки.


Ние имаме нужда от антисистемни играчи.
Тезите с обединителя президента са фалшиви, в частта, че няма как да се обединяваме с корумпираните, с крадците, с престъпилите Вярата и Морала хора.
Поздравявам ДБ и за тайминга, защото бе перфектен, след ходът на ГЕРБ с Герджиков, който изведнъж увисна.
Прочетете поста ми от вчера и онзи ден. Много добра новина.


Ще мобилизира и електората на ДБ и ще покаже различността от другите, които подкрепя другите двама основни кандидати.
Дори и в частта омраза, злоба и кал, която ще се хвърли сега върху Лозан Панов, пък той ще бъде в най-добра позиция, защото през цялото си председателство на ВКС беше underdog – очакваха го да се огъне, да загуби контрол, да приеме статуквото, да се примири със загубите. Не стана.

фейсбук

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *