Демократична България не разкриват кой е кандидатът им за президент

Кой е кандидатът за президент на ”Демократична България” все още не е ясно. Пред Българската национална телевизия Христо Иванов посочи – ситуацията е извънредна, изборите са 2в1 и не можем да ги делим.

“Ситуацията е сложна, а ние обмисляме различни варианти. ДБ е една от малкото формации в България, които показват модела на коалициите и се взимат колективни решения”, посочи Иванов.

Иванов отново хвърли вината за несъстоялото се правителство върху “Има такъв народ”. Заговори за ултимативното търсене на подкрепа за проектокабинет с неясен състав и за предложения за министър и вицепремиер Петър Илиев, за чийто труд Етичната комисия към Софийския университет заключи, че е изплагиатстван.

Формациите се впускат в нова предизборна кампания а за места в 47-мото Народно събарине ще се бори и нов политически проект – този на бившите министри Кирил Петков и Асен Василев. “Продължаваме промяната” се нареди втора според последното социологическо проучване на “Галъп”, а данните показват, че проектът на “дуото от Харвард” черпи електорат от “Демократична България” и “Има такъв народ”.

“Гледаме с надежда и позитивно отношение към “Продължаваме промяната”, защото се надяваме, че ефектът от тяхното появяване няма да е просто преразпределение на едни гласове, които вече са мобилизирани, и ще има игра с нулев резултат. Не бих боравил с каквито и да било други определения за тях. Но българският политически живот твърде лесно влиза в коловоза на спасителите. Едни красиви думи, които не е ясно как ще се реализират”, коментира още Иванов и посочи, че “Демократична България” оставя вратата си отворена за партньорство.

източник: frognews.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *