Само кръгъл и окончателен идиот може да си помисли, че заради някакви се еврофондове, трябва да дадем дата за затваряне на ТЕЦ овете ни.

В момента над 60 процента от електроенергията ни се произвежда от въглищни ТЕЦ. Само кръгъл и окончателен идиот може да си помисли, че заради някакви се еврофондове, трябва да дадем дата за затваряне на ТЕЦ овете ни.
Време е да спрем с експериментите с непремерените и небалансирани нови болшевици на зелените сделки,които реализират нова Велика Октомврийска /този път/ Климатична Революция.
Знаете ли колко струват тази година тези 40 милиона тона емисии, които ще отделим като индустрия? Умножете по 55 евро на тон, колкото е средната цена – получават се близо 4,5 милиарда лева.
Тези средства отиват за болшевишко преструктуриране и преразпределение в полза на нови технологии, финансирани от нови банкери, без никаква идея че парите се вземат от джоба ви.
Най-голямата жертва на тези сделки е околната среда – чистотата на въздуха, на водите, на почвата, качеството на горите, защото загниват и няма средста за поддържане, докато парите от емисиите отиват в бизнеса с новите ВЕИ.
Време е да се върнем към битката за спасяване на Планетата не чрез емисии и диктат на технологии, а като спасим своя квартал, своя град, своите гори и поля, води и море, а не с финансови сложни механизми да финансираме глобални спекуланти, заради това че над Китай някой емитирал.

Илиян Василев, фейсбук, Директор на Иновативни енергийни решения

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *