Илиян Василев: КЕВР ще ви създава паралелна реалност как цените на парното щели да скочат “Само”, като “цените са по-ниски” от тези на европейските хъбове.

Почти наркотичната зависимост на ЕС от зелени сделки и шок политики, потопи целия свят в енергийна криза. Уж щеше да бъде плавно поскъпването на емисии и чак през 2030 година трябваше да стигне 50 евро на тон, пък то още сега.

Уж ВЕИтата трябва да заместят фосилните горива и като поскъпнат последните, ценовият шок да се омекоти от ВЕИ енергията. Да, ама не. ВЕИтата ги няма в картината изобщо, и като принос, и като надеждност, устойчивост на енергийната система.И тъй като ЕС се възприе като глобален лидер, натресе на останалия свят кризата с енергията, защото примерно на глобалния газов пазар, ЕС е чист консуматор и то голям. За това европейските газови хъбове са несериозни и нестабилни репери, защото нямат собствена база, ликвидност. Отразяват ветровете на глобалните пазари.

Кихнат в Китай и Америка и ЕВропа вече е с пневномия. Изведнъж стратосферните цени на газа в Европа, предизвикаха “заразителен ефект” в газовите пазари в света и сега имаме какво – ужас. Ето ви графиката. И внимание – тепърва ще става още по-зле. Гледайте политици и казионни анализатори по главните медии – КЕВР ще ви създава паралелна реалност как цените на парното щели да скочат “Само”, като “цените са по-ниски” от тези на европейските хъбове.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *