Акциите на високотехнологичните компании и производителите на чипове поевтиняха.

Търговията на Нюйоркската фондова борса днес приключи разнопосочно. Петролът поскъпна до тригодишен връх, предаде Ройтерс.

Акциите на високотехнологичните компании и производителите на чипове поевтиняха, тъй като инвеститорите ги заменяха с ценни книжа, свързани с икономическия растеж, на фона на засилващото се доверие в икономическото възстановяване, отразено от повишаването на доходността на американските държавни облигации. В резултат индексът на високотехнологичните дружества Насдак загуби 77,73 пункта или 0,52 процента от стойността си до 14 969,97 пункта.

По-широкообхватният индекс Стандард енд Пуърс 500 спадна с 12,37 пункта или 0,28 процента до 4443,11 пункта, цитира БТА.

За сметка на това промишленият индекс Дау Джоунс, подпомогнат от поскъпването на акциите на финансови и промишлени компании, добави 71,37 пункта или 0,21 процента до 34 869,37 пункта.

Петролните фючърси поскъпнаха с 9 долара през септември. Резкият ръст се държи на притесненията за предлагането на фона на увеличаването на търсенето в някои региони.

Поскъпването на петрола подхрани спекулациите, че инфлацията ще се увеличи в световен мащаб, което на свой ред ще ускори края на ерата на евтините пари. Това от своя страна доведе до повишаване на доходността на облигациите.

източник: novinite.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *