Резултат от проверката учил ли е Кирил Петков в Харвард?

ъв Фейсбук се появи писмо от Харвард относно образованието на Кирил Петков от “Продължаваме промяната”. Информацията е от профила Mike Mim, който твърди, че е отправил писмено запитване до университета, след като през последните дни някои медии, начело с “Епицентър” на Валерия Велева разпространиха информацията, че Петков няма диплома за образование от Харвард. Публикуваме текста на Mike Mim без редакторска намеса:   Преди 2 дни Епицентър публикува статия, че Kiril Petkov не е завършил Харвард. Направих си труда да направя запитване до Харвард и може да видите снимка от имейла, който ми изпратиха. Не само, че е завършил, но го е направил с по-висока оценка от средната за випуска. Нивото на медиите в БГ е адски ниско и буквално криминално. Изпратих писмо до Епицентър да премахнат статията си и да публикуват извинение, в противен случай отиват на съд. Имат срок до 28ми Септември. Оригиналната статия по долу.  В превод писмото гласи следното:  Скъпи Майк, благодаря за сигнала. Потвърждавам, че Кирил Петков е посещавал Harvard Business School (Бизнес училището на Харвард) от 1 септември, 2005 година до 7 юни, 2007 година и има степен “магистър” по “Бизнес администрация”.

Припомняме, че в края на миналата седмица, бившият депутат от БСП Георги Кадиев също извърши проверка за образованието на Кирил Петков. Във фейсбук той написа:

Проверка в базата данни на Харвард, до която бивши студенти на университета имат достъп, показва, че и Кирил Петков, и Асен Василев са завършили Harvard Business School, съответно през 2007 и 2008. Моите политически и икономически виждания са съвсем различни от тези на двамата, вкл. по въпроса със Спецов и назначенията в ББР, но това не означава, че трябва с фалшиви новини да се оспорва образованието им. Политическото противопоставяне не бива да преминава през манипулиране на биографии.

източник: Actualno.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *