Мая Манолова: Искаме оставката на ръководството на КЕВР

Настояваме незабавно министърът на енергетиката да освободи ръководствата на енергийната борса и енергийните дружества. Искаме и оставката на ръководството на КЕВР, заяви лидерът на “Изправи се БГ! Ние идваме!” Мая Манолова.

Тя смята, че влизането на ДАНС и МВР в комисията и борсата е закъсняло и са нужни радикални мерки, за да не се стигне до улични протести.

Според Мая Манолова сега е нужно служебното правителство да действа радикално, защото в противен случай политическите и корпоративните обвързаности на хората на високи нива в енергетиката ще доведат до „просешка тояга българските граждани и ще има хора на улицата

Тя

призова служебното правителство да компенсира повишението на цените на тока за битовите потребители и бизнеса за периода от 1 октомври до 31 март.

„Притеснени сме от липсата на политическа воля от страна на отговорните институции да се справят с поскъпването на тока. Политическите партии, предвид факта, че имат свои представители в КЕВР, енергийната комисия не се зае с парещите проблеми в енергетиката. Това направи само Комисията по ревизията“, каза Манолова.

По нейните думи по време на 13-те проведени заседания на Комисията по ревизията е направен преглед и анализ на „мръсните сделки в енергетиката“.
„Настояваме министърът на енергетиката да освободи ръководствата на енергийните дружества и на енергийната борса, а КЕВР да си подадат оставките и до сформирането на следващия парламент да работят в оставка. Издевателството над българските домакинства за сметка на спекулантите в енергетиката трябва да бъде прекратено”, категорична бе Мая Манолова

източник:OffNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *